JESDATTER, METT
(omkr. 1684-1773)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. JESSEN, BERTHEL

JESDATTER, METT

  • Født: omkr. 1684
  • Ægteskab (1): JESSEN, BERTHEL
  • Død: 13.11.1773, Boesgård, Løjt Kirkeby, Løjt Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt i en alder af ca. 89 år
  • Begravet: 17.11.1773, Løjt Kirke, Løjt Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt
Billede

punkttegn  Notater:

Død: Side 320. Enkekone Mett Berthels af Boesgård, i sit 89. år. Bonden salig Berthel Jessens efterlevende hustru. Efter hende er ikkun tvende sønner i live:
Den ældste, Anders Berthelsen, er gift i Sillehoel med Kiersten Hansdatter, og ved disse efterlader hun 3 sønnesønner, nemlig Hans, Berthel og Jes, af hvilke den ældste søn, Hans, er gift med Ellen Hansdatter Truelsen i Bodum og har en datter ved navn Mett, endnu umyndig. De andre to endnu i ledig stand.
Hendes yngste søn, Jes Berthelsen, er gift på forældrenes boelsted med Margretha Hansdatter af Sillehoel, har ikkun en datter i live, nemlig Maren, gift med Eschel Jespersen af Stollig, på faderens boelsted, og har til dato en søn ved navn Jesper.
En utydelig passage, noget med 3 afdøde døtre, Mette, Ellen og Sidsel.
Er gået foran i evigheden, den første uden livsarvinger.
Ellen var gift med salig Iver Pedersen i Vesterballe, har 3 sønner og en datter i live, den ældste søn Peder, gift på forældrenes boelsted med Mett Jesdatter af Skovby, med hvilken dattersøn hun efterlader 5 umyndige børn, nemlig Iver, Ellen, Jes, Peder og Mett. Den anden af hendes dattersønner, nemlig Berthel, er uden ? og i ledig stand. Den sidste, nemlig Jes, fhv. diakon til Süderstapel Menighed, er også i ledig stand. Datteren Mette er gift i Genner med Christian Jørgensen og har til dato fire børn, nemlig Mett, Ellen, Kiersten og Jørgen.
Hendes yngste datter, Sidsel, gift med hendes efterlevende mand Anders Marcorsen, efterlod den afdøde 6 børnebørn, nemlig Marcor, Berthel, Jep, Ellen, Ann og Lisbeth, alle ugifte og nogle små og umyndige.

Billede

punkttegn  Om :

• FT-1769, 01.02.1769, Løjt Kirkeby, Løjt Sogn. På aftægt hos sønnen Jes.


Billede

METT blev gift med BERTHEL JESSEN. (BERTHEL JESSEN døde i Boesgård, Løjt Kirkeby, Løjt Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt.)




Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 11.10.2017 med Legacy 9.0 fra Millennia