pil pil
FROST, Hans Olufsen
(1810-1878)
SCHULTZ, Ellen Maria Christiansdatter
(1810-1862)
FROST, Christian Hansen
(1843-1926)
HUNDEBÖLL, Jensine Lauritzdatter
(1843-1882)
FROST, Jens Olesen Petersen
(1879-1956)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. FRAHM, Maria

FROST, Jens Olesen Petersen

  • Født: 23.01.1879, Skodborgskov, Skodborg Sogn, Frøs Herred, Haderslev Amt
  • Dåb: 15.03.1879, Skodborg Kirke, Skodborg Sogn, Frøs Herred, Haderslev Amt
  • Ægteskab (1): FRAHM, Maria den 05.04.1913 i Åbenrå Kirke, Åbenrå Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt
  • Død: 09.03.1956, Åbenrå Sygehus, Åbenrå Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt i en alder af 77 år
  • Begravet: 13.03.1956, Åbenrå Kirkegård, Åbenrå Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt
Billede

punkttegn  Notater:

Født: Side 55.
Faddere:
1. Jens Lindrup? fra Toftlund
2. Johan Lind, Skodborg
3. Maren Frost, Skodborg.

Ribe Stifts-Tidende, 20. januar 1954:
Runde Fødselsdage

Museumsbestyrer Jens Frost, Aabenraa, fylder 75 Aar paa Lørdag.

Ribe Stifts-Tidende, 10. marts 1956
:
Dødsfald

Museumsbestyrer Jens Frost, Aabenraa, 77 aar. Efter at have været ansat ved en forlagsvirksomhed i London, blev Jens Frost ansat som medarbejder ved Flensborg Avis. Senere overtog han en af byens boglader, som han drev, indtil han i 1937 blev leder af Aabenraa Museum.

Sønderjyden (Sønderborg), 10. marts 1956
:
Dødsfald
Museumbestyrer Jens Frost, Aabenraa

Pludselig og uventet er museumsbestyrer Jens Frost, Aabenraa, i går død på Aabenrå Sygehus, 77 år gammel. Da museumsudvalget for kort tid siden havde møde, oplyste Jens Frost, at han ville lade sig indlægge på sygehuset, fordi hans læge havde fortalt ham, at han havde et dårligt hjerte. Jens Frost regnede det dog ikke for noget af betydning, men for en sikkerheds skyld ville han dog lade sig undersøge grundigt på sygehuset. Og her indtrådte døden pludselig i går formiddags som følge af en hjertelammelse.
Jens Frost var født på Skodborg-egnen og ville egentlig være gået den akademiske vej, men da der ikke var penge hertil - faderen var landmand - kom Jens Frost i boghandlerlære hos boghandler Carl Nielsen i Haderslev, og han fik supplerende uddannelse i London, men hans hu stod ikke så meget til bøgernes mere tørre viden, og derfor gik han over i journalistikken, idet han først fik ansættelse på "Hejmdal" og senere overtog lokalredaktionen for "Flensborg Avis" i Aabenraa. Jens Frost vendte dog tilbage til bøgernes verden igen, idet han overtog F. Sørensens boglade på Storetorv i Aabenraa, men otte år senere afhændede han den dog til boghandler Peter N. Andresen.
En overgang fik Jens Frost tiden til at gå med at studere personalhistorie, og han har tilbragt mange timer på landsarkivet med at udarbejde slægtshistorier og stamtavler. Lige siden sin ungdom havde Jens Frost også interesseret sig for arkæologi, og da Aabenraa by fik sin nye museumsbygning overfor amtshuset, overtog Jens Frost stillingen som museumsbestyrer. Her var Jens Frost kommet på sin rette hylde. Han elskede at gå og nusse med de gamle ting, at sidde i kælderen og søge at samle de mange potteskår til hele lerkar, men allerbedst tilpas var han, når han kunne være med til at grave oldtidsfundene op af jorden og søge at bestemme, hvornår de fundne ting var fra. Jens Frost har været med til at afdække mange værdifulde minder fra fortiden, bl.a. oldtidsbåden fra Ensted og den 3000-årige Nybøl-mand, og også i de senere år har der været store udgravninger som den i Nr. Ønlev for to år siden, der dog desværre ikke gav noget egentligt udbytte. Museet var hans et og alt, og det var med sorg i sind, han så frem til den dag, da han måtte trække sig tilbage fra det, han betragtede som sit livsværk.
Efter at Jens Frost var vendt tilbage fra den første verdenskrig, som han måtte deltage i efter først at have været arresteret sammen med en række andre fremtrædende danskere, kom han i arbejde med at forberede den forestående afstemning. Han blev således sekretær for afstemningsudvalget i Aabenraa Amt, og ved det første danske byrådsvalg efter genforeningen kom Jens Frost ind i byrådet, hvor han blev rådmand. Af andre offentlige hverv, Jens Frost i tidens løb har beklædt, kan nævnes, at han har været formand i Aabenraa Amts grænseforening, i mange år var han formand for forligskommissionen, der blev ophævet for et par år siden, og til sin død var han medlem af bestyrelsen for den nordslesvigske folkebank.
Jens Frost var en hyggelig mand at omgås, en mand, der gerne ville drøfte tidens problemer med andre, men som dog ikke var bange for at give udtryk for sine egne meninger om tingene. Han vil blive savnet af den store venneskare, han efterlader sig.

Død: Side 117. Bestyrer, H. P. Hansensgade 33. Fraskilt hustrus navn ubekendt.

Billede

punkttegn  Om Jens:

• FT-1921, 01.02.1921, Skibbroen 5, Åbenrå Købstad. Husfader. Redaktør ved Aabenraa Avis. Gift. 3 børn: Signe Frost 7 år, Inger Frost 3 år og Mathilde Callsen, 18 år (født 24.12.1903 i Shanghai).


Billede

Jens blev gift med Maria FRAHM den 05.04.1913 i Åbenrå Kirke, Åbenrå Sogn, Rise Herred, Åbenrå Amt. Ægteskabet endte med skilsmisse. (Maria FRAHM blev født den 15.02.1881 i Yokohama, Japan, dåb den 14.01.1882 i Yokohama, Japan og døde den 15.11.1979.)


punkttegn  Parnotater:

Åbenrå Personregisterfører, side 22.
Vidner: Ingeniør Christian Bastiansen, 33 år, Åbenrå, og gårdbesidder Hans Frost, 40 år, Skodborg.



Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 08.03.2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af bellevue250(snabela)gmail.com